2020. április 27., hétfő

Dimitar Dimov: Elkárhozott lelkek - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Dimitar Dimov: Elkárhozott lelkek
Dimiter Dimov „ Elkárhozott lelkek” című regénye a spanyol polgárháború idején játszódik. Hőse egy kalandvágyó, gazdag angol nő, Fanny Horn, aki éppen akkor érkezik Spanyolországba, amikor a royalisták és a falangisták fegyveres felkeléssel akarják megdönteni a köztársaságot. Fanny halálosan beleszeret egy szerzetesbe, Ricardo Heredia spanyol nemesbe. A fanatikus pap azonban visszautasítja az asszony szerelmét, mert elvakultságában tudni sem akar semmiféle földi örömről: csak a királyság visszaállításának és a katolikus egyház világuralmának gondolata fűti.  
Fanny azonban nem hajlandó lemondani Herediáról, utána megy egy kis vidéki városba, ahol a jezsuita rend kórházat állított fel a tífuszbetegeknek. Itt aztán alkalma nyílik meggyőződni a jezsuiták kétszínűségéről, hazug képmutatásáról. Ráébred, hogy a keresztényi irgalmasság jegyében folyó betegápolás mögött politikai aknamunka folyik, hogy Heredia a köztársaság elleni lázadás egyik vezetője, s csak azért jött ide, hogy a gyógyítás ürügyén zavartalanul végezhesse ellenforradalmi tevékenységét.  
A mindvégig fordulatos, izgalmas regény a polgárháború időszakának feszült légkörét, bonyolult harcait idézi, s bemutatja azokat a sötét erőket, melyek a köztársaság megdöntésére szövetkeztek.  
Dimov gazdag, színes nyelve s drámai helyzeteket teremtő képzelete hűen, érdekesen és lebilincselően állítja az olvasó elé egy szenvedélyes nép tragikus küzdelmét a boldogabb, szabadabb Spanyolországért.
a képeken látható állapotban
személyes átvétel Dunakeszin és Budapesten is, előreutalás után postázom

Jelenlegi ára: 1 000 Ft
Az aukció vége: 2020-04-28 01:23 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts