2022. február 26., szombat

Stefanie Zweig: Hontalanul Afrikában / Hontalanul otthon - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Kiadás:  Canissa, Debrecen
Hontalanul Afrikában
Kenyában játszódik a felső-sziléziai zsidó családról szóló regény.
Walter Redlich csak 1938-ban menekül el Leobschützből Kelet-Afrikába, és az utolsó pillanatban még maga után tudja hozni feleségét, Jettelt és ötéves kislányát, Reginát.
Walter elhatározza, hogy új életet kezd az országban, amely megóvta őt és családja kis részét a legrosszabbtól. Ami nem sikerül neki, aki szenved a Németország iránti szeretetétől, azt megvalósítja lánya, Regina.
Ő nagyon hamar megadja magát Afrika varázsának, a lenyűgöző természetnek, az embereknek rítusaikkal és hagyományaikkal, akik a barátaivá válnak, és az állatoknak, akik egyedüli játszótársai lesznek. A magányos farmon Owuor, a háziszolga a család barátja és támasza lesz.
Waltert behívják a hadsereghez, Regina pedig az internátusba jár, vágyakozva várva a szünidőt, amelyet a szüleivel tölt az egykori előkelő szálloda, a Hove Court egyik kis szobájában.
A szálló az európai emigránsok menedékévé válik, olyan különböző egzisztenciák sajátos kozmoszává, akik feudális emlékeiket szegezik szembe a vigasztalan jelennel.
1946-ban valóra válik Regina hőn áhított vágya, megszületik öccse, Max. Akkor azonban Walter végleg haza akar térni Németországba...
Hontalanul otthon
Walter, Jettel, Regina és Max 1947-ben érkezik a lerombolt Frankfurt pályaudvarára. Se lakás, se barátok, nincsenek olyan kapcsolatok, amelyekre szükség van a túléléshez. A család rossz esélyekkel indul a romba dőlt, éhező, nyomorgó Frankfurtban. Az emberek a betevő falatért harcolnak, nem értik, hogyan lehetett a paradicsomból önként visszatérni a pokolba. De mégis akad barát, vannak véletlenek, kerül egy tányér meleg leves: egy asszony teszi elébük, akinek a lakását épp elkobozták. Amikor Walter ügyvédként letelepedik, részt vállal a kezdődő gazdasági fellendülésben is, elégedettnek, boldognak tűnik. Amikor azonban az otthonát emlegeti, Felső-Sziléziára gondol.


Jelenlegi ára: 1 200 Ft
Az aukció vége: 2022-02-27 04:03 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts