2019. december 26., csütörtök

Lisztes István szobrászművész alkotása - Kiselefánt szobor - Jelenlegi ára: 99 800 Ft

Lisztes István szobrászművész alkotása
Kiselefánt -terrakotta szobor - önálló darab
A szobor nincs szignózva. kb 50 éve van a családunk tulajdonában, személyesen a művésztől.
Méret: magasság: 68cm (legmagasabb rész)
          szélesség: 47cm
          vastagság: 18cm
Tömege: kb. 20kg
Anyaga: terrakotta
Lisztes István:
1962-1969: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mestere: Szabó Iván. 1971-1973: filozófiai, esztétikai tanulmányok, Budapest 1969-1977 között a Magyar Képzőművészeti Főiskolán tanított.
1977 óta Norvégiában és Magyarországon él.
1996 óta az Oslói Képzőművészeti Főiskola professzora.
A 70-es években hagyományosabb felfogású, érzékeny mintázású bronzműveket készít. Sajátos szobrászi formavilága a 80-as évekre teljesedik ki, ettől kezdve összefogott, fegyelmezett, hangsúlyozottan egyszerű figurákat alkot. Feszes, hierarchikus tartásuk, klasszikus arányaik, sima, lekerekített formáik az egyiptomi szobrászat alkotásait idézik; merevségük az emlékművek időtlenségére emlékeztet. Az alakok időn kívüli nyugalma azonban csak e szobrok jelentésének egyik vetülete, a mozdulatlansághoz a mozgás lehetőségének érzékeltetése, a változás elengedhetetlen igénye járul, ez teremti meg a szobrokban működő különös feszültséget. Így pl. a közös posztamensre állított, az egymás után sorakozó figurák csak kézmozdulataikban térnek el: mintha ugyanannak a mozdulatsornak különböző időpillanatokban rögzített fázisát látnánk. A bronzszobrokban fontos szerepet játszanak a kézmozdulatok, gesztusok. Ezen plasztikákban nem az egyediség, a személyes karakter a döntő, hanem a figurák közös formai képe és azok egymásra hatása egy adott térben. A 90-es évek közepétől Lisztes a változtathatatlan “ örök” anyag, a bronz után a sérülékeny, törékenyebb, változékonyabb anyagok felé fordul, mint a gipsz, viasz, hungarocell, kasírvászon stb., mely lehetőséget kínál neki egy egzisztenciálisabb tartalom kifejezésére. Új alkotó szakaszt jelent szobrászatában a figurák darabformálása [gipsztechnika], amely lehetővé teszi a szobrok ismétlését, sokszorosítását, melyekből ~ adott térbe installációkat készít.
Kérem, hogy figyelmesen olvassa el az alábbiakat! Fontos!
Csak személyes átadás!
Személyes átadás a XVIII. kerületben, Pestszentlőrincen!
Kérem a nyertes licitálót, hogy 3 napon belül vegye fel velem a kapcsolatot a lebonyolítást illetően! A kapcsolat felvétel a vevő feladata! Amennyiben ezt teljesíteni nem tudja, kérem ne licitáljon erre az aukcióra. Nem szeretem a " kedves " nyertest körözni, hogy igényt tart e az ő általa licitált termékre. Amennyiben nem jelezte valós vételi szándékát mindenképpen megy a negatív értékelés! Ha valami oknál fogva nem tud jelezni e-mail vagy telefon formájában a megadott határidőn belül bármiféle elfoglaltsága miatt, azt kérem tudassa velem előre az aukció lejárata előtt, természetesen akkor semmi problémát nem jelent.
Licitet nem törlök! Garancia nincs!

Jelenlegi ára: 99 800 Ft
Az aukció vége: 2020-01-08 23:49 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts