2017. június 28., szerda

Advantix Spot On 25-40 kg 4 ampulla/doboz - Jelenlegi ára: 11 200 Ft

Javallat
Bolhásság (Ctenocephalides felis, Ctenocephalides canis) kezelésére és megelőzésére. A kutyán élősködő bolhák a kezelést követő egy napon belül elpusztulnak. Egy kezelés négy hétig véd az újrafertőződés ellen. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési programjának részeként. A termék négy héten át fennmaradó akaricid és repellens hatással rendelkezik kullancsok (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus), és három hétig tartó aktivitással rendelkezik (Dermacentor reticulatus) esetén. A kezelés időpontjában a kutyán lévő kullancsok a kezelés után még két napig is életben maradhatnak, láthatóak maradnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a kezelés időpontjában a további vérszívás megakadályozása céljából. Egy kezelés elegendő a repellens (táplálkozás ellenes) hatás eléréséhez lepkeszúnyogok(Phlebotomus papatasi) és igazi szúnyogok esetén (Aedes aegypti) két hétig, ill. (Culex pipiens) négy hétig.
Alkalmazási útmutató
Vegyen ki egy tubust a csomagból. Tartsa függőleges helyzetben, és csavarva húzza le a zárókupakot. Fordítsa meg a kupakot, majd a másik végével nyomja vissza a tubusra. Csavarva törje át a zárófóliát, majd távolítsa el a zárókupakot. Az álló kutya lapockái közötti területen húzza szét a szőrzetet úgy, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezze a tubus nyitott végét a bőrre. A tubus többszöri összenyomásával juttassa a tubus teljes tartalmát a bőrre. Csak egészséges bőrfelületet kezeljen.
Adagolás
Az ajánlott legkisebb adag 10 mg/testtömeg kg (ttkg) imidakloprid és 50 mg/ttkg permetrin. 40 kg testtömeg fölött a tubusok megfelelő kombinációját kell használni. A betelepülő új bolhák által bekövetkező újrafertőződés megakadályozása céljából az együtt élő valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élő egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelő termékkel. A környezetből való újrafertőződés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejlődési alakjaik ellen ható szerrel. A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet. Ilyen esetekben ne ismételjük a kezelést gyakrabban, mint hetente egyszer. Ha a kutyát samponnal fürdetni szükséges, javasolt ezt az AdvantixŽ spot on kezelést megelőzően, vagy az után két héttel megtenni, a készítmény kielégítő hatékonyságának biztosítása érdekében. Vemhesség és szoptatás ideje alatt is használható.
Ellenjavallat
7 hetesnél fiatalabb és 1, 5kg-nál kisebb testtömegű kutyakölykökön használni tilos! Nem használható a hatóanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység esetén! Nemkívánatos hatások Ritkán előfordulhat kutyákon fokozott bőrérzékenység (a kezelés helyének fokozott viszketegségét és kipirulását előidézve) vagy levertség. A kutyák véletlen szájon át történő mérgezése kevéssé valószínű, de nagyon ritkán előfordulhat. Ebben az esetben idegrendszeri tünetek, például remegés és levertség jelentkezhetnek. A tüneti kezelés állatorvosi felügyelet mellett történjék. A készítménynek nincs ismert ellenszere.
Figyelmeztetés
Ügyeljünk rá, hogy a tubus tartalma ne kerülhessen a kezelendő állat szemébe, szájába. Ügyeljünk a helyes alkalmazásra. Különösen fontos, hogy megakadályozzuk a kezelés helyének nyalogatását, ezzel a készítmény szájon át való felvételét, mind a kezelt állat, mind az azzal együtt tartott állatok által. Macskákat a készítménnyel kezelni tilos!

Jelenlegi ára: 11 200 Ft
Az aukció vége: 2017-07-19 17:29 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts